Inscripció al Registre de Catalans a l'Exterior

 

Quina documentació cal aportar per inscriure’s al Registre de Catalans a l’Exterior?

Per tal de poder ser inscrit al registre de catalans a l’exterior cal acreditar la identitat i nacionalitat espanyola, la residència a l'exterior i el darrer veïnatge administratiu a Catalunya.

 

Com es pot obtenir el Certificat del Padró d'Espanyols Residents a l'Exterior (PERE)?

La sol·licitud del PERE es pot obtenir a través d’aquest enllaç .

Un cop emplenat, s’ha de fer arribar (acompanyat d’una fotocòpia de DNI o passaport) presencialment, per fax o per correu postal a la Delegació Provincial de l’INE corresponent al darrer veïnatge administratiu a Catalunya.

INE Barcelona

INE Girona

INE Lleida

INE Tarragona

Via Laietana, 8 Entresol. 08003. Barcelona

FAX: (+34) 933 101 923

Telèfon: (+34) 932 95 97 95

Carrer Cap de Creus, 4-6. 17005. Girona

FAX: (+34) 972 219 000

Telèfon: (+34) 972 20 00 99

Carrer Bonaire, 47-49. 25004. Lleida

FAX: (+34) 973 236 489

Telèfon: (+34) 973 23 82 24

Carrer Pare Agustí Altisent, 1 (cantonada C/Jaume I, 22). 43005. Tarragona

FAX: (+34) 977 227 609

Telèfon: (+34) 977 24 80 85

Si així ho fas constar a la sol·licitud, rebràs la resposta via correu electrònic amb el certificat. Aquest tràmit trigarà entre 24 i 48 hores.
Una vegada imprès es pot adjuntar amb la sol·licitud del Registre de Catalans a l’Exterior

Un cop tinc la documentació, quins passos he de seguir per inscriure’m al Registre de Catalans a l’Exterior?

Per fer la inscripció cal dirigir-se al següent enllaç del Departament d'Afers Exteriors i de la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya.

Per iniciar la tramitació, tria l'opció "Inscriure's en el registre" i clica a la casella "Comença", llavors cals seguir tres passos:

  1. Primerament, cal fer la preinscripció en línia. (Pas 1). Clica a "Per internet". Per fer la preinscripció cal clicar a la casella vermella "Vés-hi".
  2. Després, cal descarregar-se el formulari, omplir-lo degudament, validar-lo i desar-lo a l’ordinador.
  3. Un cop guardat i degudament omplert, cal clicar a “Enviar a tramitar i rebre acusament de rebuda” i enviar el document que tenim guardat a l’ordinador. Un cop s’hagi fet, apareixerà el missatge següent: "El formulari de sol·licitud s'ha enviat correctament".

Important: Quan la vostra sol·licitud estigui registrada, es mostrarà la pàgina de l'acusament de rebuda amb les dades del tràmit i el document d'acusament de rebuda que heu de descarregar, desar, imprimir i signar. És important imprimir o desar l'acusament de rebuda ja que conté el registre d’entrada, l’identificador per fer el seguiment de canvis d’estat de la tramitació.

  1. Finalment, cal presentar el formulari de preinscripció (Pas 2), imprès i signat, després d’haver-lo tramès electrònicament seguint les instruccions indicades. La sol·licitud no tindrà efectes si no es tramet signada, per correu postal, juntament amb la documentació requerida a la Secretaria d'Afers Exteriors i de la UE o es presenta en un dels registres d'entrada de documentació acceptats.

 

On es pot presentar el formulari de preinscripció al Registre de Catalans a l’Exterior?

Es pot presentar a la seu de la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea o bé a qualsevol de les Delegacions del Govern de la Generalitat de Catalunya (Alemanya, Àustria, Brussel·les, Estats Units d’Amèrica, França i Suïssa, Itàlia, Portugal i Regne Unit).

El formulari de sol·licitud juntament amb la documentació acreditativa també es pot enviar per correu postal o servei de missatgeria privada a l'adreça: 

Registre de la Secretaria d'Afers Exteriors i de la Unió Europea

Via Laietana 14

08002 Barcelona

Com i quan es rep una resposta de la inscripció al Registre de Catalans a l’Exterior?

La resolució i notificació de la resolució d'inscripció s'efectuaran en el termini màxim de sis mesos a comptar des de la data de la sol·licitud. D'acord amb el que estableix l'article 54.2 apartat c) de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, transcorregut aquest termini de sis mesos sense que s'hagi dictat i notificat resolució expressa, les sol·licituds s'entendran desestimades.