Imprescindible

Si ets català, resideixes a l’estranger i vols exercir el teu dret a vot has de tenir clar que:


1. Pel que fa al procediment de vot dels catalans residents a l’estranger, hem de tenir en compte quatre supòsits diferents.

  1. Aquelles persones que s’han desplaçat al consolat espanyol (o secció consular de l’ambaixada) per inscriure’s com a residents permanents al CERA, i, per tant, ja no estan empadronades a Catalunya.

  2. Aquelles persones que s’han desplaçat al consolat espanyol (o secció consular de l’ambaixada) per inscriure’s com a residents temporals a l’ERTA, i, per tant, continuen empadronades a Catalunya.

  3. Aquelles persones residents a Espanya, fora de Catalunya, no consten ni al CERA ni a l’ERTA ni estan empadronades a Catalunya, i, per tant, estan empadronades a un municipi espanyol.

  4. Aquelles persones que, tot i residir a fora de Catalunya o ser-hi temporalment, no s’han inscrit ni al CERA ni a l’ERTA, i, per tant, continuen empadronades a Catalunya.

2. PODRÀS VOTAR DES DE L’ESTRANGER si estàs inscrit als respectius registres.

3. En funció de si estàs inscrit al CERA, a l’ERTA o no estàs inscrit en cap dels dos registres, i en funció d’on seràs físicament els dies previs al la votació, tens les següents opcions:

  1. Si estàs inscrit al CERA et recomanem registrar-te al Registre de Catalans a l’Exterior, tant si seràs a Catalunya el dia de la votació com si no.

  2. En cas que estiguis inscrit a l’ERTA la teva opció és el vot presencial a Catalunya o el vot anticipat. Això es deu a que, tot i estar inscrit a l’ERTA, mantens el teu empadronament a Catalunya.

  3. En tercer lloc, aquelles persones residents a Espanya, entenem que si volen exercir el seu dret a vot, hauran d’empadronar-se a un municipi català abans de la votació i sol·licitar el vot anticipat. Si no ho fan, no podran exercir el seu vot.

  4. Finalment, en cas que no estiguis inscrit ni al CERA ni a l’ERTA, i no resideixis a un municipi espanyol, mantindràs l’empadronament a Catalunya i per tant podràs optar pel vot anticipat a Catalunya o pel vot presencial a Catalunya.

4. Si, a DIA D’AVUI, ja estàs inscrit al CERA, no te’n moguis. Recorda que et recomanem d’inscriure't al Registre de Catalans a l’Exterior .

5. I el vot anticipat a Catalunya? Un cop s’hagi convocat el dia de la votació ens explicaran com es podrà exercir el vot anticipat.

6. I el vot presencial a Catalunya? El dia de la votació dirigeix-te al col·legi electoral de Catalunya que et correspongui i exerceix el teu dret a vot.