Preguntes freqüents

1- A part del web votexterior.cat, ¿on puc trobar més informació electoral referent als catalans que resideixen a l’estranger?
La Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya disposa d’un lloc web amb informació detallada sobre els tràmits que cal realitzar per poder votar des de l’estranger.

2- Com puc saber quin és la Delegació del Govern més propera al meu lloc de residència?
El Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència disposa d’una pàgina web on podràs localitzar fàcilment la delegació més propera al teu lloc de residència.

3- Ja fa molt temps que em vaig inscriure al Registre d’Electors Residents Temporalment Absents (ERTA). Cal que m’hi torni a inscriure?
La inscripció a l’ERTA és vàlida per un any i la baixa és automàtica un cop passat aquest termini. El registre a l'ERTA no és valid per poder inscriure's al Registre de Catalans a l’Exterior

4- Em vull assegurar que formo part del CERA o de l’ERTA i que les meves dades d’inscripció (nom i adreça, fonamentalment) són correctes. ¿De quina manera ho puc comprovar?
Si mai t’has inscrit al Consolat no constaràs ni al CERA ni a l’ERTA.
La manera més senzilla per descobrir les teves circumstàncies envers el Registre de Matrícula Consular (ja sigui en qualitat d’inscrit al CERA o d’inscrit a l’ERTA) és sol·licitar, des d’ara mateix, un certificat PERE (Padró d'Espanyols Residents a l'Estranger) a l’Institut Nacional d’Estadística (INE). En cas que estiguis inscrit al PERE voldrà dir que estàs donat d’alta al CERA.
Per fer-ho cal descarregar, imprimir i signar aquest document i enviar-lo per fax (acompanyant-lo del teu DNI o Passaport) a la delegació provincial de l’INE que correspongui d’acord amb el teu últim veïnatge a Catalunya (població d’origen):

 • Barcelona
  Delegación Provincial del INE Barcelona
  FAX: (+34) 933 101 923
 • Girona
  Delegación Provincial del INE Girona
  FAX: (+34) 972 219 000
 • Lleida
  Delegación Provincial del INE Lleida
  FAX: (+34) 973 236 489
 • Tarragona
  Delegación Provincial del INE Tarragona
  FAX: (+34) 977 227 609

Si així ho fas constar a la sol·licitud, rebràs la resposta via correu electrònic amb el certificat.
Aquest tràmit trigarà entre 24 i 48 hores. Una vegada imprès es pot adjuntar amb la sol·licitud del Registre de Catalans a l’Exterior